21:57 känner mig ganska så seg..

Huh, en låång dag har det varit, men väldigt kul! Jag o Jane åkte hemifrån vid 10:00 o kom hem 18:30. Shopping aaaall day! Nöjd är jag med mina inköp o jag kom faktiskt hem med en del. Lite snygga underkläder, midjeskärp, smycken, skor.. fynd; skor för 20kr! snacka om att Jane var nöjd;)

Det var lite kul när vi provade underkläder. Ja, kineser är ju inte alls lika tråkiga som vi. Okej, ingen big deal men jag är ju van att när man prover underkläder går man in själv i ett provrum o jag vill helst inte ha nån där inne då. Men här kunde man stå flera i ett rum, o kvinnorna som sålde bh:arna man testade kunde följa med in (dom är över hjälpsamma?) o visa hur den skulle sitta o sa om den var bra eller inte, annars hämtade de ngn ny. o som om jag inte vet hur man sätter på en bh?:P dom tillomed rättade till brösten precis så som dom skulle vara, dom måste ju upp lixom.
Är glad över att ja fått lite nytt o fint nu iaf. blir nog en till shoppingdag med Jane inom kort;)


Lite bilder av de ja köpte, orkar inte ta kort på allt, o jaaa lackleggins blev det oxå:D
haha himla krongel det blev när ja skulle köpa dom, men är man hedda med beslutsångest så är man! Fick ångest över att ja tyckte dom såg lite för korta ut..o jag hatar att man inte får prova innan man köper när man är på marknaderna! GRR, fick prova efter jag hade betalt.
Det blev som de blev, o ja e nöjd ändå:)

Lisa är för bakis o jag har för ont i kroppen för att vilja gå ut ikväll. Så imorgon blir det upp tidigt o va hurtig, sedan ska ja ju sticka lite nålar i kroppen. (hmm?)

på återseende!


00:17 bbhrrrrr..

VET NI!på måndag  så ska det bli 6 ynka grader här i Shanghai, säger prognosen jsut nu iaf.. Hur sjutton ska det kunna svänga så mkt? Idag hade vi 30 grader ett tag faktiskt;) sjukt, det är inte alls sån där tryckande värme utan det är riktigt skönt, känns igentligen inte som mer än 23grader.

HAHA, jag tycker synd om er där hemma;) Mamma o pappa får nog ha med sig några vinterjackor till mig redan på arlanda, jag kommer ju avlida när jag kommer tiill vårt kalla land! Fast i december ska det vara kaaallt här med iförsej. Men ja vill inte ha kylan än, gick till parken idag i shorts o linne o de skulle ja vilja kunna göra ett tag till;)


Antingen har jag ätit för mkt (antagligen) eller så är det ngt annat, ja mår illa just nu iaf. Ska försöka sova så hopaps de går över. Har haft lite problem o somna senaste nätterna.. men imorgon ska ja upp tidigt, iväg o shoppa me Jane på en billig marknad. Så får jag hoppas att jag är taggad till kvällen, HALLOWEEEN JU! ;D
Jag vill jättejättejätte gärna klä ut mig, men vi ska inte till nån sådan fest vad vi vet än så blir inge sånt för mig:( möjligen ngt litet bara om ja lyckas hitta. Men jag lovar er, när jag har egen lägenhet hemma i Sverige då jävlar ska det bli maskeradparty på halloween! utklädnad, pumpor, rykande bål o hela baletten! bara o förbereda sig! Vinnaren av bästa utklädnad får en flaska tequila! eller ngt^^

Va ska ni göra på halloween??

13:37 min älskade majs.


Har nyligen ätit lunch, mormors gudomliga grönsaker! jag skippade fisksoppan som stogd på bordet. Efter lite shopping-planering med Jane, o mätt o belåten gick jag upp till soffan o lade mig med datorn.
Tror ni inte mormor kommer upp med en majskolv till mig! hon är gullig hon. Hittils har det bara varit jag o hon som ätit det vid lunchen, så hon vet att jag tycker om det. Så även fast man e mätt så går det ju inte o säga nej då när hon gjort det för min skull:) haha.
Den ser inte alltid ut sådär..

Nu ska ja vänta på att F vaknar då ska vi gå till parken. Sen så är Nina här o vi skulle ju in till stan o shoppa o sen äta middag. Men får se hur det blir, kanske lite ändringar i schemat.. Blir en lugn fredag kväll iaf!


23:19 TJEJSNACK!

måste bara visa den här, jag tyckte faktiskt det var lite kul! haha..
Efter middagen tog jag en promenad till Tesco, ett varuhus i närheten. Behövde köpa lite tjejgrejer o annat. Jag lyckade shitta alla hygienartiklarna (det är väldigt stort) o bindorna.. o jag gick längst den 20-30meter långa hyllan med bindor, inga tamponger.(tydligen ingen hitt i kina?) efter ett tag hittar jag dom! haha fanns inte lika många att välja bland som på bindorna direkt haha. Fans bara en sort av o.b. och i tre olika storlekar. konstigt att de blev dyrare ju större dom var tycker jag? aja iaf, när jag öppnar ett paket så ligger det en liten plastpåse i oxå, meed....


..plast överdrag för finget! Alltså, fett smart igentligen, lr ? XD :P
och såklart fanns det ju flera sådana, en till varje tampong.


17:59 parken med Felicia.

Herreguud vad kineser kan var högljudda! Speciellt mormor, nu sitter hon o iprincip skriker i telefonen o Felicia sover... Hon får ta henne om hon vaknar och är grinig!
Det är faktiskt lite kul, lr kosntigt. Mormor, när hon står i samma rum som den hon pratar med pratar hon väldigt högt! sedan när hon ska säga till morfar som kanske är på andra våningen att det är mat, då låter det som om hon viskar? 

Jag har precis varit ute i parken med Felicia i 2 timmar så hon var ganska lätt att lägga i sängen. Först när vi kom dit satte vi oss på gräset o alla runt om kom fram, de va massa små familjer o mammor med sina småbarn. Tillslut var det kanske 10pers som stogd runt oss o då blev det lite för mkt. Hon började gråta o skulle ställa sig i mitt knä o vägrade släppa taget om min hals. Folket verkade inte fatta att de va dom hon var rädd för men efter ett tag så gick det bra... Sedan var allt frid o fröjd o hon gjorde inte en sur min under hela tiden vi var där! Lekte med massa andra bebisar gjorde hon.


13:48 äta hela dagen...


Titta va duktig jag är, har suttit o pluggat lite kinatecken nu. Felicia sover. Känns som att det är lite lättare att lära sig på ngt sätt med tecknena. Det är ju utalen som kronglar till det.
Janes bror kom hit idag o kom nyss upp till andra våningen där ja ligger i soffan me kinesiskan. Dom har inte vetat vad jag heter förrens festen för Jane i lördags. Då fick dom höra mitt Kinesiska namn Kelisidina/Nana. Var ingen ide att försöka med Hedvig. Så han pratade med mig idag för första gången: "Nana,*gör tecken för äta* crab?"
Nu har jag förstått att jag var lite oartig när jag tackade nej för Gurra sa precis att han hade köpt för att bjuda oss, kostar ca 150kr styck. oops, men jag är faktsitk jätte mätt. Men ska nog ner o ta en snart iaf. vill ju inte vara otrevlig.. Det är inte riktigt sådana som vi äter utan dom här e mindre. så det ska nog gå!
och ja, det är mormor som har kokat dom, ni vet man köper ju levande...


22:50 nu är jag nöjd!

Herrejävlar (förlåt pappa), Men jag menar det verkligen.. har aldrig känt såhär efter ett träningspass. Idag gick jag o Jane o köpte ett kort till mig o sen gick jag direkt till gymmet. Spinning 30min o sen till maskinerna. Faktsitk första gången som jag inte hade ngt emot att ngt hjälpte mig, det var faktsikt bara kul! Det var en instruktör som kom fram till mig o hjälpte mig, o sedan var han med mig hela tiden. O han visste ju inte att ja redan cyklat i 30minuter o va ganska trött, så han körde ganska hårt med mig. Han sa hur mkt av allt ja skulle köra o ja gjorde så gott jag kunde. Jävligt trevlig var han även fast han inte kunde så mkt engelska. Snygg, och kines (!) Men såklart.. gyminstruktör lixom.

Så jag undrar verkligen hur min kropp kommer må imorgon, om jag kommer kunna gå överhuvud taget.
Kommer vara ensam med Felicia till stor del oxå för Jane ska iväg. jag hoppas hon är på bra humör så jag slipper gå runt o bära på henne (ibland är det de ända som hjälper, o sitta går absolut inte, man måste stå upp). Idag har hon varit lite grinig.. men vi kom fram till att det nog är tänderna som kliar, för hon har börjat bitas oxå! Speciellt när hon är arg haha!
Har iaf fått i mig en omelett nu efter träningen o bara tagit d lugnt. tagit en dusch, smörjt in mig, legat i soffan bredvid gurra o kollat scrubs.
Hans kom nyss in i mitt rum o gav mig min lööööön. Woho, nu är man rik igen!


Så här ser kinesiska pengar ut för dom som inte visste de..^^ 100 sedeln är den största, finns alltså inga 1000lappar. o jag ska visa er nån dag sen hur man kan ha lite kul med Mao, gubben på bilden. Han kan nämligen ändra humör ;P

23:13 nyss hemkommen från Fittnes club.

Idag gick vi till ett gym bara fem minuter härifrån, gick en rundtur o kollade, de verkade bra.
Ska troligen köpa kort imorgon o har redan varit där o kört en "provomgång".
Tittade på en av dansklasserna som skulle påminna om Arobics. Ehm, ja, om vi ska gämföra så tror jag itne man får hälften så mkt motion här som i sverige på ett sånt pass. Såg mest ut som porrdans, svanka så mkt du kan o sväng med höfterna o ha händerna på rumpan. Men ska bli kul o testa iaf haha!
Jag provade gymmet, först lite på spinningcykeln o sedan maskinerna.. men, jag är extremt känslig för när någon tittar på mig eller ska hålla på o prata när jag tränar. Jag får panik o kan itne koncentrera mig alls. Så därför vill jag alltid träna ensam, o på friskis o svettis är de så skönt, för alla sköter sig själva. Ingen stirrar ut ngn på ngt sätt. Men jag hade glömt att lilla blonda jag är i Kina...även på gymmet.

Det var itne så farligt mkt folk just när då men varenda kille tittade på mig och alla i personalen! Ena vakten/personalen som var en ung kille skulle visa mig träningcykeln. Han kunde itne mkt engelska så han tröck bara på start. Jag försökte fråga om alla andra knappar men han sa inte ett ord utan stogd bara tyst bredvid.. Jag satte hörlurarna i öronen o önskade att han skulle gå, som han gjorde efter ett tag. Men sen kom han tillbaka för att bara stå och titta på. Sen gick han, o kom tillbaka. Gick, och kom tillbaka.. o mellan så gick han till sin polare so mstogd o glodde längre bort o börja fnissa..
Sen försökte han faktiskt börja prata. Frågan var vilket land ja kom ifrån o det tog fem minuter att klargöra att jag var svensk. Han hämtade till o med en annan tjej som skulle hjälpa o översätta men itne äns hon kunde ju engelska?... Varför kunde han inte bara gå? Han måste sett hur besvärad jag var!:P efter mkt fniss o pinsamheter gick ja därifrån o gick till de andra maskinerna i rummet bredvid. gjorde situps i fem minuter innan det plötsligt var 5 killar(killen vid spinningen bla.) där inne så gick en trappa ner där det fanns ännu mer maskiner o hantlar. Efter mig kommer  killarna + några fler... 4 av dom var personal. Dom skrattade med varandra samtidigt som jag kände blickarna på mig hela tiden. Jag kunde inte koncentrera mig så jag gick bara runt o kollade på maskinerna för att se va som fanns o dom började "träna". Sen gick ja upp för ja vägrar lyfta massa tungt när dom står o glor. HAHA, 3 minuter senare kommer alla upp igen..!
Hoppas att detta bara va idag. Men är väl bara att försöka vänja sig, men jag har alltid varit en enstöring när jag tränar;) Ska bli kul att få gå på lite Yoga iaf som jag aldrig testat. o så fanns det pool!


Har tänkt att lägga mig tidigt idag, så god natt på er!

14:28 Jag saknar Mojje!<3

Igår påväg hem från stan så såg jag en tjej som gick o bar på 4 små burar på varandra. säkert 20 kvadrat cm per bur. o i varje satt en vita, sockersöt liten kanin. Sådär så du inte riktigt vet om du ska tro om det är riktiga eller om det är gosedjur. Du kan inte, inte le när du ser dom... Dom är bara så underbart söta! Jag vilel ju direkt ta hem alla, rädda dom från det kommande liv dom ska få.. kommer dom bli mat? har ju ingen aning vem som köper dom små sötnosarna.. Började sakna Mojje riktigt mkt! Att få ha honom liggandes i famnen precis som han gör på min bakrundsbild på mobilen..vill!


I Thailand när jag o Jane var på den stora marknaden så såldes det oxå djur där. Likadana ursöta små kaniner, hamstrar, fåglar. Och hundar. Innan vi sett hundarna så såg jag flera unga tjejer gå runt med, ni vet, en sådan som man har bebisar i som hänger fram på magen, som en sele. Folk gick runt med sånna med små chihuahuer! (stavning?)
Och när vi kom fram till stället där hundarna såldes så fattar jag ju vart de kom ifrån. Det är ju jävligt svårt att motstå, små chihuahua valpar och massa små andra hundar som va riktiga hårbollar! Gosedjur, det var svårt att slita ögonen från dom! De va helt obeskrivligt söta!
Men jag gick ändå därifrån så fort jag kunde.. Undrade så hur tjejerna som gick med dom i bärselen igentligen tänkte.. hur länge kommer hundarna överleva igentligen? Dom kan ju ha varit riktigt djurintresserade och kommer ta hand om dom, men kanske inte...?


13:59, 7 timmar före = sovmorgon.

I kina har man ingen vintertid och sommartid. Man har bara en tid o byter inte fram o tillbaka.. Alltså är jag nu 7timmar före er. Skulle mkt hellre velat att ni ställde fram klockan nu, så vi skulle blivit liite mer lika än att det blir mer skillnad. Då har man ju större chans att kunan prata med er på msn o liknande. Aja.

När jag kom hit så köpte jag ju en kinamobil som jag använder här. Både för att kinesiska kontantkort inte fungerar i min svneska och så nu kan jag skriva kinatecken oxå, som behövs när man smsar adresser fram o tillbaka bland vänner. Enkelt sätt att bara kunna visa taxi chaffisen.
Men iaf så har jag igång min svenska mobil oxå eftersom jag använder den som mp3. o Den ändras automatiskt till vintertid.. så mitt alarm som som skulle ringa 09:30 ringde istället 10:30. ooops.
Men kändes att debehövdes, hade lite problems med sömnen igårkväll. Annars hade jag nog varit en riktig tjurkärring idag!

21:35 Det är jobbigt att vara utlänning.

Tur att jag var så vaken som jag var igår när jag tog taxin hem från Shelters, annars vet jag inte vad jag hade hamnat. Fick bråka lite med taxi chaffuören så att han skulle köra rätt håll!
När ja började kolla ut o inte alls kände igen mig så blev ja lite orolig, men sen när jag såg vart ja var så hade vi åkt alldeles för långt. så jag knackade på rutan o bad honom vända. Men han pekade bara framåt o ville itne alls vända, men efter ett tag så gjorde han de ändå o körde kanske 50 m, men vände sedan IGEN men stannade bilen. Jag började peka åt mitt håll igen samtidigt som han pekade åt dit han ville köra. Han lyssna inte på mig utan börja köra igen. 
Jag blev så trött o irriterad så jag satte armarna i kors o slängde mig tillbaka i sätet o gjorde ett irriterat ljud, tänkte att ja han får väl köra mig dit han vill så får vi se när jag kommer hem.. Orkar inte tjaffsa me en kines som inte fattar ett ord av vad man säger! Det är ngt jag faktsitk börjar tycka är riktigt jobbigt. När man verkligen vill säga ngt så är det såå frustrerande att inte kunna göra sig förstådd! Man blir galen!
Det är ofta så hemma oxå nu med Felicias mormor. Hon försöker prata med mig men det är itne ofta hon använder kroppsspråket, tror ni man förstår ngt alls då lr? o hon gör ju allt på sitt sätt o jag kan ju itne äns om jag vill komma in med mina åsikter.... som jag har velat gör ganska mkt nu på senaste.

o nej det här kommer inte göra att jag ska förstsätta plugga, för ja kommer ändå aldrig bli så duktig, om jag itne stannar i flera år.


Sen så, ja jag är ju utlänning här som sagt. När jag o Gustaf gick på stan så gick det förbi en mamma bärandes på hennes dotter. Dottern pekade på oss o sa ngt, o sen svarade mamman. Jag förstogd ju inte, men de gjorde Gustaf. Dottern: "Titta utlänningar!" Mamman: "Peka inte, det är oartigt"
Och idag på tunnelbane perrongen. Jag satte mig på en av bänkarna, o bredvid satte sig senare två kinesiska tjejer, ena kanske ngt yngre än jag o andra säkert 30. Jag skojar inte, båda sitter o verkligen råstirrar på mig,  o dom sitter 10 cm ifrån mig. Jag tittar till o med tillbaka för att dom ska sluta, men det gör dom knappast.. Så sitter dom o pratar o småskrattar samtidigt. Bäst för dom att dom säger en jävla massa bra saker!.. nejmen, sååkul är det fakist inte.. Så kan det vara här hemma oxå. Mormor skrattar ofta åt mig men ja har ju ingen aning om vad hon syftar på. ännu en gång; man blir galen.

(märks det att jag är lite smått irriterad just nu...? förlåt för klagoinlägget)

12:45 Jag bor i ungdommens land, nu där hemma börjar bli gammla..

Va jätte trevligt igår, vi va runt 20pers o massa barn. Inte alla men en del pratade svenska oxå så de va skönt. Såklart lämnade inte Mathias o Mika mig ifred.. dom slängde sig rutn varsit ben på mig när jag gick genom vardagsrummet. o det var då jättekul att titta in under klänningen när dom ligger vid mina ben... sen så hördes "come and get me", "eat me" oxå och alal dom som kände igen det från Thaialnd började skratta.
 Jag o gurra han ta en sväng om till älskade Ledin som spelades oxå. Jag verkligen älskar Hans musiksmak! Jag ska nog köpa en mp3 o sen ladda över massa låtar från hans dator. Till ochmed Botten Anna kom, o då blev man på bra humör;)
Mötte Lisa vid Shelters, första gången vi var där o se ska vara ett väldigt bra o populärt ställe. Det är under jorden så man går igenom en lååång tunnel o det är som ett stort valv. Jag tyckte nog den där tunneln va coolast på hela stället, haha.
Just den här kvällen vare inträde 50kr o inge folk alls(förutom när vi skulle gå). Men det var ändå kul att träffa Lisa igen, hade trevligt o hamnade bredvid ett par killar som det pratades med mestadels av tiden vi var där. Visste ni att sverige ses som ett pensionärs land? Att det är dit man vill när man är gammal, men nu när man är unga som vi så ska man vara i någon sån här större stad där dom verkligen vet vad leva livet betyder.


12:03

Ligger här i sängen, AI:en(hushållerskan) går runt i mitt rum o försöker söva Felicia, hon vill nämligen inte somna. Och eftersom jag har den mjukaste sängen i huset (i kina? ;) ) så är det alltid här hon får sova på dagarna, eftersom man kan gunga henne till söms på madrassen oxå. det underlättar.

Gurra är o hämtar Nina vid Carrefour, o jag borde nog städa lite inann gästerna kommer. Jag har int etänk att bjuda in ngn i mitt rum men med tanke på att alla barnen kommer så är det bäst att plocka undan det jag vill ha kvar:P Hela gänget från Thailand kommer så de blir mina favvo ungar;)
BBQ med pastasallad blire till mat, e nästan lite hungrig nu.
Folket kommer vid 15:00 och senare ikväll så ska jag ut o träffa Lisa, var länge sedan nu! Det är oxå en hemmafest, en välkomnsfest för en av killarna i sverige gänget har kommit tillbaka till Shanghai.
 Får la se hur kvällen slutar!

Nu ska jag ner o se om jag ska hjälpa till med ngt. hörs o syns, puss

20:06 fortfarande chokad över att ja kollar på mammas favorit program.

sitter här, väntar på maten, det luktar ljuuvligt, det luktar som pizza, men det slutresultatet av stöket i köket kommer bli pasta med någon smarrig sås. (alvin/halldinare, överraskade?)
Blir en lugn fredag kväll, blir ju mer röj imorgon, ikväll är det ju morden i midsummer. Varför ser jag fram imot det?  Det är den stora frågan! Och jag har svar på det... Minsta lilla här borta som jag känner igen från Svergie blir favorit. O det är det ända tv programet som går här som oxå går i sverige. För om jag får välja film på dvd eller TV, så väljer jag faktiskt tv. Även fast jag äälskar att ha en kväll med masa hyrfilmer!
Men så är det ju oxå Hans o Janes höjdpunkt varje fredagkväll, o man rycks ju med i myskänslan! så i min tid 21:00 så sitter ja bänkad framför tv:N o ser på ni vet vad.

Hur tänker kineser?

Nu har jag och Gustaf varit o handlat till morgondagen i uppdrag av Hans. Massa mat o snacks! Det var lite krongligt att hitta allt. Carrefour är större än ICA Maxi, o varken jag eller G brukar vara där speciellt ofta så det tog lite tid att hitta allt.
snackat lät typ: "Hm, okej.. om jag var en kines, vart skulle jag då ställa oliverna.... hmm...?"
Ja, vi snurrade runt ganska mkt men fick tillslut tag på de vi skulle ha. allt utom spriten men de fixar sig.

Kollade Gymmen oxå. Jag älskar gymmet de har där! jätte fräscht o ligger ju nära. Inge engelsktalande men de blir nog bara kul. Bara o härma ledaren så går det.
Meen det är en väldigt känd kedja så priset var inget att hurra över. Vi får se hur ja gör. Här i kina kan man alltid diskutera sig fram till olika lösningar, kanske kan få lite familje rabatt eller ngt sånt tex. Ska prata med Hans o Jane innan så får de hjälpa till.
Vill ju faktiskt ha den där vältränade kroppen igen.. Jag behöver inte gå med i the biggest loser (än) eller ngt sånt som de kansek låter men jag är inte riktigt mitt vanliga jag, o det trivs jag inte med..


12:27 kärleksproblem? :P

Hur tackar man nej till en dejt, som officiellt inte är en dejt..? Asså, man har inte blivit tillfrågad "vill du gå på dejt med mig" utan mer bara en lunch eller en dag på stan för två. bara två.
Mina vänner o de som känner mig borde kansek tycka att jag borde vara van vid sådant här o kunna det, att bli uppraggad är inte heelt nytt för mig, det har ju hänt några gånger, faktiskt. Men jag tycker alltid det är lika jobbigt att behöva säga nej, hur gör man..? Även fast man är trevlig så känns det så elakt. Personen i fråga har ju ändå tagit mod till sig för att fråga. Även fast det kanske itne är så jobbigt för alla.. men ja, ni fattar.

Men jag har inte lust att gå ut med just, denna personen. nej det har jag inte! :P men jobbigt när personen inte ger upp när man säger att man alltid är upptagen o inte verkar speceillt intresserad av en träff. vill man träffas så tar man sig tid till det. vad gör man?

11:51 Gym ångest..

Vaknade idag när mitt alarm ringde 07:30. Planen var att jag skulle kunna åka i god tid till gymet. Både för att tar ca en timme att ta sig dit o det ligger inte direkt vid tunnelbanan heller, så man msåte gå en bit. Är inte helt säker på att jag hittar. Sen så ska jag ju oxå köpa gymkortet innan jag kan gå på Yoga klassen som jag tänkt.
Meen, igårkväll fick jag reda på att det visst finns massa gym mkt närmare här.. Men orkade inte hålla på för var så himla taggad nu, hade planerat min träning den här veckan o att fredagen skulle bli första Yogan för mig.
Det gymmet jag tänkte på verkar jätte bra + så har de solarium! (finns ju inte överallt direkt eftersom det här är landet där folk vill vara så vita som möjligt.) Men så fick jag sån ångest.. TÄNK OM gymmen nära här är mkt bättre. Då sparar jag både tid o pengar.. jag mår verkligen dåligt av sådant här!:P
Efter ett tag när jag redan gått upp o börjat göra mig iordning för att åka iväg så bestämde jag mig att nej, tillbaka i sängen med mig. Jag ger det en chans, en dag till att hitta ett bättre gym. SUCK, så nu blire spinningcykel o styrka på rummet ikväll, som vanligt. lovley friday.



klockan är 23:39

Ibland blir man ledsen.. trött på folk som inte lyssnar på vad man säger även fast man upprepar, upprepar o upprepar. räknas inte min röst alls?
Idag fick jag två känslomässiga slag i magen, ena värre än den andra. Första fick mig bara att inse vilket svin den människan igentligen är, en som jag alltid på ngt sätt sett upp till, beundrat o varit lite småkär i. Andra fick mig bara att bli illamående och jag känner mig så liten.. Jag vet att det är verklighet men de känns inte alltid som de, men när jag ser det med egna ögon så knyter sig magen o jag blir spyfärdig. fortfarande. kommer aldrig glömma det du gjort, hur mkt jag än vill. bara o leva med det helt enkel.. acceptera så kasnek det ont gör mindre ont efter ett tag.

Men jag tror jag klarar mig den här gången. För jag är fan stark!



Skålade i champange o åt god middag ute ikväll för Jane. Mamma och Pappa, förbered er för Thailand i Januari!
 :D


(Mika under vattnet, Hans, Jane, Felicia, jag och Mathias)


00:32 Jane 30år!

Såhär firar man födelsedagar i Kina. Ingen sång me tårta o paket på morgonen inte, utan det ska vara när klockan slår tolv. (00:00) Så vi har precis ätit en väldigt god tårta så här på kvällskvisten.. mumsigt vare, hehe. Men vi är ju svenskar så paketen får hon imorgon. Måste blanda lite i kulturerna.


17:55 Piglife, som Nina säger.

Hejmina vänner!
okej, nej idag har jag inte levt ngt grisliv. ^^ HAHA.
Tog en powerwalk imorse, tog hand om Felicia fram tills Gurra kom hem från jobbfix o så åkte vi in till stan. Vi tog en långpromenad så nu har jag lite mer koll på vart en del saker är, fixade skolan så nu är jag 2670 kr(?) rikare. Eller, jag var det ett tag iaf. Gick in i en affär där jag såg kääärlek (ett par grymt snygga stävlar). Tyvärr hade dom inte min storlek men dom kunde beställa hem dom! SÅ jag tackade ja, betalade o så ska dom ringa när dom kommit, antingen imorgon eller övermorgon:D (För pengarna från skolan så ska jag oxå köpa mitt gymkort som går på 1000kr. Så där försvann de pengarna...Men herregud vad shopping gör underverk för humöret! man blir så lycklig)
Sedan blev de god lunch på Element Fresch. Jätte bra ställe med sallader, mackor, pasta o sådant gott. Finns massa olika frukt juicer oxå! Fast för mig blidde det en cola light idag. Satt på takets uteservering i solen.. det är inte alls höst här!

Imorgon så blir Jane 30 så efter maten blev det o leta present, o det gick ganska fort för vi hade bestämt att köpa en champange flaska till henne. Lixom, vad köper man till tjejen som går i äkta gucci glasögon och väska, o har en 35000kr klocka på armen. Hon har ju allt. svårt sånt där, men ja tror hon komemr bli glad för det här ändå. Både jag o gustaf e ju fattiga studenter med inte så himla mkt i fickan.

Innan hemgång så blev det en snabbis in på Parksson, o aldrig har jag bestämt mig så snabbt för ett par skor! Så nu har jag ett par träningskor oxå, orkade inte hålla på o vela, men ja är skitnöjd! nu ska det bli roligare o träna, o lättare att komma iväg till gymmet! Kanske ska ta o inviga dom ikväll eller imorgonbitti. provade dom utan strumpor eftersom jag går runt i flipflopps fortfarande, men hoppas de blir bra ändå!


NU blir det piglife for me!;)


värdelös dag

ja precis vad den har varit de.. Inte gjort ngt vettigt alls.
Gurra vaknade för sent så skolan kunde vi inte fixa idag. O Felicia är lite konstig, vet inte om hon mår dåligt eller vad det är. Men hon vill varken äta eller dricka. Och när hon hade tagit en tugga av barnmaten imorse så vet jag inte vad som hände, elelr jo, jag antar att hon satte i halsen men.. Hon satt i mitt knä så jag såg inget, men Jane sa att hennes arm blev helt vit, hon började storgråta o hosta, men blev sen tyst ett tag, o sen samma sak igen, o igen. Sedan såg hon ut som att hon fick svårt att andas så då vände vi upp o ner på henne o hon spydde upp maten. Men det där med armen kändes lite skumt?
Annars har dagen gått åt till att hela tiden försöka få den damen på bra humör. För vad man än gör så börjar hon gråta. (Emmi, jag beundrar dig att du ger dig in på det här!) jag själv blir helt slt o humöret ligger ju o bubblar under ytan asså.. Man blir smått galen. O stackars Jane, itne sovit en blund o man såg hur ledsen o arg hon var på samma gång när F vägrade att öppna munnen när det var matdags.
Jag skulle inte klara av att vara hon, både sova med henne o sen vara mamma på dagen. jag sov tre nätter med dom i Thailand, o det gör jag helst inte om!

a... värdelös dag, en sån som man gärna hade hoppat över.
o just nu är jag nära en depprission. Men ingen fara, det är bara nu ikväll. Ni vet, humöret svänger som en berg o dalbana. Ena timmen är jag självmordsbenägen, andra kan jag inte sluta le. Typ så. fast den timmen kommer nog först imorgon känns det som.
O jag hoppas det är för att jag ska få min mens snart som jag känner mig så jävla tjock! Igår var jag smal ju...:( efter mkt kämpande!

too much feelings! haha ta det med en nypa salt hörrni, var bara tvungen att få ut lite ångest.
Nu ska jag göra lite träning innan John blund.

 

 


10:41 Face existerar inte just nu

Bara så ni vet så är ju Facebook blockat här i Kina om jag inte redan har sagt det, men det ryktas om att de ska släppa på det efter oktober, så hoppas! Ni får ju inte bli ledsna om jag inte svarar på direkten om ni skulle skriva där:)

Precis tagit en dusch o ätit frukost, vet inte vart Jane o Felicia är så lade mig här istället.. Kan väl berätta lite kort om igår, va himla trevlig o kul kväll. Vi åt pizza på Sasha's, delade på några pizzor o öl. Fick träffa Gurras gamla polare från Bromma, Mickan, som har varit här lika länge som mig nu. Hon pluggar oxå kinesiska, men på lite högre nivå tror jag o ska vara här i ett år. Hon var jätte trevlig iaf.
Efter det så  Gick vi andra till Zapatas som ligger precis bredvid. Ibland kan man inte skilja på ställena för de har uteplatserna precis bredvid varandra.
Och tillskillnad från Svergie så pratar man ju aalltid med några. O vi hade turen att träffa, kommer inte ihåg namnen, men speciella var dom iaf HAHAA! o dom verkade tycka dom själva va ganska härliga oxå^^ Ja som ni läste under så var det väldigt underhållande, o eftersom jag var "svart" så tyckte han att jag måste bevisa det, på dansgolvet ofc. O han blev impad o tyckte att jag var riktigt svart;) aa...ojoj.

Dom ville ha med mig till Thailand över nyår, svergie var inget för mig, men jag tackade nej.


Idag ska ja o Gurra till skolan o fixa med pengarna, sedan på jakt på effter en present till Jane, hon fyller år på Torsdag:) så på lördag blire fest här.


02:08 sov gott

Skriver imorgon, men det här bilden kan väl beskriva en del av kvällen iaf... HAHA. Hemsk bild, men det är så jag kommer minnas kvällen i stort sätt ;) Försök att föreställa er hans skratt.. shit asså! :P Nina skrattade nog hela kvällen, speciellt efter då mitt namn fick en ny betydelse. Han kunde inte säga Hedda, utan de blev Hejdaa = svart på kinesiska.. JÄVLAR VAD KUL;) Humor finns det gott om här i Shanghai tydligen.. Sen fick hon smeknamnet med betydelsen vit, bara för att lixom.


12:23 jag vill slänga iväg alla mina planer o bara leva i ovishet.

Vad sugen jag blev på.. Framtiden. Som en blixt från klar himmel kom det bara. Jag har ändå tyckt det varit lite skönt att veta vad jag har framför nu, iaf några månader. Men nu känns det som om att jag bara vill strunt i Kina efter Nyår. Bo kvar hemma om jag inte skaffar ngt eget då, försöka fixa jobb o börja de nya livet på riktigt. (Känns itne som om jag gjort det än eftersom jag är här i Shanghai, visst jag vet aldrig säkert hur länge jag stannar här men jag tror iaf att jag kommer bo i Svergie största delen av mitt liv! Men det känns som o matt ja, nu har jag ett nytt livo  gör nya val, men sen blir det ännu ett nytt när jag bor i svergie. Jag komemr ju antagligen leva helt annorlunda.) 
Lixom, vad som helst kan hända. Du vet inte vad du får för jobb, du vet inte vart du kommer få din första lägenhet, du vet inte vilka nya människor du kommer träffa.. Allt sånt. Men allting för dig frammåt till dit liv du kommer leva i framtiden, om ett antal år. Då du kanske förmodligen har fast jobb o stadigt sällskap? Jag vill bara ha inga planer alls o bara leva.

Men igentligen så är ju då Shanghai nog det bästa stället, om jag vill leva så. Känns som om att man har mkt mer möjligheter här. Även fast ja känner att ja kommit in i en vardag här nu så händer det ändå överraskande grejer, träffar nya kontakter som man inte kunde tänka sig, ja, du vet aldrig vad som komma skall. Precis så jag vill ha det. En utekväll mitt i veckan, ut o äta med vänner en tisdag..
Men det känns ändå som om jag har för mkt bestämt o planerat nu för att jag ska kunna känna av det. Jag vill inte veta vad som händer nästa år....


11:42 Rädda Majlo!

Jag blir så förbannad, får ont i magen o mår nästan illa av det här. Fårstår inte hur människor är skapta!? ens tänka tanken att tvångsavliva en hund som inte gjort ngn skada alls, o inte äns låta dom flytta därifrån.. Gå in på aftonbladet.se om ni inte redan gjort det o skicka in ett mejl för att skydda honom! NU!

Jävla IDIOTER.

22:38 älskade ikea!

Jag har läänge, länge drömt om Daim. Och idag mina vänner slog drömmen in, på IKEA. Idag, äntligen kom jag iväg till Ikea.. det luktade precis som ikea hemma:)
Hittade inget att köpa där inne... men dom har ju en liten svensk avdelningsåklart, men saker från Svergie. Pepparkakor, skorpor, kaviar, lingonsylt, gräddsås o grejer..... o såklart, GODIS. DAIM, POLLY, MARABOU!!!! Tror ni inte mitt hjärta slog ett slag extra.. haha. Men jag har ju börjat träna nu o kör på nyttigt så ville inte köpa för mkt. men min daim o mjölkchoklad fick jag med mig hem iaf. o mintchoklad. Mjölkchokladen ska jag försöka spara ett tag, är planen iaf. Men hallå, man kan ju inte gå tomhänt ifrån godiasavdelningen på IKEA, speciellt inte i det här läget. Det vore olagligt.
Kan ni tänka er att jag inte har ätit en enda marabou mjölkchojklad ruta på över TVÅ MÅNADER!? det är sjukt:P det är JAG lixom.


Sedan såg jag att det fanns en "gift market" utanför ikea så gick en sväng där, hittade lite smågrejer. Kanske lite för mkt onödigt menmen, va på shoppinghumör;) Sedan åkte jag till Captains o mötte Gustaf, Henke o Nina som redan var där. Sedan kom de lite fler folk. Satt där tills de blev mörkt och Henke var tvungen att åka vidare till flygplatsen..
Sen skulle vi andra åka o äta, men ja bangade. trötter o illamående. Fast ändå så ligger jag här o äter mintchoklad o spicy sjögräs ;O
gott är det iaf, o bra för magen ^^


23:07 lördagskväll

Haft en mysig hemma kväll för mig själv! med nötter o godis framför en film.
Det är en hemma fest nu ikväll, men jag känner mig inte helt normal i kroppen, är rädd för att jag har fått lite baciller av Felicia. O jag vägrar att bli sjuk nu när jag kommit igång med träningen så jag skippade festen o tar det lugnt hemma istället. Har hjälpt till med Felicia hela dagen oxå eftersom Hans inte vart hemma heller..
 Jag o Gustaf tog med F när vi skulle till polis stationen o registrera oss, igen. Ville att Jane skulle kunna ha en lugn stund iaf, även fast jag har haft henne hela dagen så skulle hon slippa höra F´s skrik tänkte jag. Nu när hon har feber så gråter hon ju för det mesta.. eller sitter o gnyr.
På polis stationen började hon ju såklart att gråta, o efter ett tag när varken jag eller G kunde lugna henne gick jag utan för med henne.
Hon är ju så pass liten så hon kramas ju inte dirket, eller pussa så. Man får ju inte så himla mkt respons från henne mer än leende och kroppspråk att "det är okej", då hon inte stretar imot. (hon har iaf inte gjort det innan mot mig) fast hon sträcker ju armarna mot en oxå när hon vill till någon, o låter väldigt glatt. o de gör hon mer o mer mot mig nu:D 
Men iaf, när jag gick fram o tillbaka utanför stationen med henne, hon lutade sitt huvud mot min axel o jag kände att det blev helt blött. såklart. vi hade ju inte med oss nå papper så vi kunde torka snoret o tårarna som rann.
Men så lägger hon båda armarna om min hals o ligger kvar så, med kinden mot min axel... o vet ni hur mysigt det kändes? Hon var nära att somna ett tag tror jag så jag ville inte ta risken att sätta ner henne i vagnen när vi skulle hem så jag bar hem henne. AJ min rygg säger jag bara. Men känslan av att jag kan få henne o slappna av nu är underbar, och hennes armar runt min hals.. det var såå mysigt, hade gärna kunnat gå en bit till bara för att ha henne så. Lilla kusinen:)

Men febern vägrar ge med sig o jag såg Janes tårar ikväll, hon är så orolig. F är verkligen varm, men jag tror att det blir bättre snart..


09:41 morgonfrilla


Nu ska jag äta min frukost o vänta på att resten av huset vaknar.. Är så sugen på IKEA ( som vanligt..) Men har andra saker jag måste göra idag.
Felicia är sjuk så får väl kanske hjälpa till lite med henne oxå, hon har feber. Jag gillar henne nästan mer nu. HAHA, nej va dum jag är. Men hon är ju så lugn, hon satt i mitt knä i över en timme igår helt utan motstånd, skulle varit omöjligt om hon var frisk.

01:54 Bluefrog-night

Idag kom Gustaf hem, och han hade Nina med sig! Var lika kul att se henne som Gustaf faktsikt:P
Middagen blev försenad eftersom Janes bror o morbror va lite sena.. så middagen blev lasagne på blue frog istället. Jag o Nina delade på en.
Det är skönt att ha honom tillbaka iaf, vi träffade Henke på BF, o sen kom även Sebb o nadalong (?), Johan alltså..

Tråkigt är att Henke åker hem nu på söndag, o kommer inte tillbaka på ett bra tag, inte då jag är här iaf.
BLÄ, jag har verkligen trivts med det här, Har ju börjat kvällana ofta nu på BF. Jag, Nina, Gurra o Henke.
menmen. Nu ska jag göra mig iordning för sängen. Försöka att inte väcke de som sover ute i soffan.. Godnatt.

21:38 Nya val i livet.

Fan vad jag ska vara velig.. men nu har jag nog bestämt mig iaf. Har pratat med mamma o fått "godkännande" vilket känns jätte bra. O pratat me Hans o Jane o inga sura miner från dom heller. elelr varför skulle ja få de igentligen? Det här blir bra!

När jag slutade gymnasiet så tänkte jag att fan va skönt med ett jobb nu. ngt du gör på dagen men inte behöver ta med dig hem. inga läxor, ingen ångest.. Men ändå så börjar jag plugga här igen, och ångesten följde såklart med. Jag hatar söndags ångesten, ångesten kvällen innan skolan, att du inte kommer kunna ngt på lektionen o ja massa. Även fast det här inte är riktigt lika seriöst som gymnasiet så känns de lika jobbigt när man inte gjort läxan. För jag har inte den tiden jag behöver till det här, till den här klassen. jag har varken orken eller styrkan. 
Så jag slutar i skolan, och försöker plugga så gott jag kan, själv, i min egen takt. För jag har ju kvar boken. Jag har ju ändå Jane hemma o Gustaf har ju kommit hem (fast han kommer visst imorgon:S haha) Så om jag verkligen vill lära mig kinesiska så kan jag ta hjälp av dom.
Jag vill bara för ett tag ta det lugnt, göra det jag vill o må bra, hela tiden! inte ha nån ångest kvällarna före jag ska göra ngt. Så det tänker jag spara tills jag är tillbaka i Svergie o kanske får för mig att plugga min psykologi eller vad det blir. Jag vill ju plugga kinesiska, men jag tror inte jag kommer kunna ge det 100%. o då skiter jag hellre i det. Vill inte göra ngt halvdant igen, som med Säby.
Nu ska jag istället köpa ett gymkort. Träna de dagarna i veckan jag igentligen skulle pluggat. Ta hand om mig själv helt enkelt.. kropp o själ, det är ju bra för min nacke oxå.
Som mamma sa; jag ska bara må bra o tare lugnt när jag är här. jag vill inte ha det här som en stressig period i mitt liv.. det här ska vara som mitt sabbats år.

o gymkortet ja troligen kommer köpa är de på de där väldigt fräscha stället högst upp i ett shoppingcenter. (men har inte kollat de här i närheten än) Ett gymkort för 1000RMB gäller för ett halvår. Då ingår hela gymmet, alla pass i tex, Belly dance, Yoga, Pilates, Latino, Arobics, Stepup, exotic dance o massa annat som ja inte vet va de är. Sen ingår ett antal gånger i solariet oxå:D (trodde faktiskt inte att dom hade sånt här, eftersom kineser hellre vill vara vita än bruna, de flesta av dom iaf)o så fanns det tillgång till bastu. ngt mer vare men kommer inte ihåg, eller jag förstogd inte vad han sa^^ Så fanns det pool där oxå, men då fick man betala extra.

Snälla, säg att det här låter bra!? jag behöver flera som håller med mig nu!!!! :P


14:01 du är nog mer lik andra än vad du tror. du är inte ensam

Det finns en tjej, en blogg, som jag älskar. eller älskar? men jag känner mig levande när jag läser den.
Vi är bara bekanta, har träffats någong gång. men jag känner igen mig så himla väl. jag har skrivit om de här förut oxå, men det kommer bara mer o mer meningar och ord som hon skriver, som jag känner att exakt de kommer från mig. Hur hon beskriver saker o känslor..

Vi har gått igenom väldigt lika saker har jag oxå förstått, speciellt det aktuellaste. men vi har bara hanterat det på olika sätt. Men hon skriver precis så jag känner, sånt jag inte vågar säga själv. Har så ofta velat bli lika fri som henne o skriva om så djupa o personliga saker. Det är ngt jag beundrar. Att hon är så öppen. Såklart vet jag ju inte hur många som läser den bloggen men ändå. Men jag vet oxå att det är som terapi. Jag har provat på det smått och det hjälpte, men jag orkade inte fortsätta, som sagt, allt blir för verkligt då.
Ibland när jag får massa tankar o jobbiga känslor så vill jag bara skriva, skriva, skriva här på bloggen. O det gör jag. Ni anar inte hur många inlägg jag har skirvit, o hur låånga inlägg blivit, men som jag sedan raderat. Både för att jag vill inte att någon ska ta illa upp eller missförstå, för jag vet ju inte riktigt vilka ni är som läser min blogg. 
men så oxå Om jag publicerar det får för många veta och då blir det på riktigt, men om jag raderar, då.. ja. då raderas det på sättovis. Det blir iaf inte känt för er eller för mig på samma sätt.


Men det här ger mig problem.

13:25 Jag älskar kinesisk mat

Jag har ju jätte blåsor på båda hälarna så det blev ingen powerwalk.. men spinningcykeln hjälpte mig istället:)
Har jätte fint väder här nu. Nu känns det mer som vår, det är varmt i solen men lite kyligare i skuggan. jag har gått runt i shorts o linne fram tills nu när de blev långbyxor..
Gustaf har ju kommit hem nu oxå, och jag antar att han kommer stanna här, så de blir inge mer Taiwan för honom. Men jag har inte hunnit säg hej til lhonom för han försvann direkt haha:P
Jag har kommit fram till en sak. Att ngt jag kommer sakna när jag åker hem är Janes mammas mat! :P föremesta, inte alltid men oftast är den riktigt god! I looove hennes grönsaker! tror hon har märkt det för jag äter alltid upp dom^^
nu vakna felicia så måste gå!




23:53 vet ni vad jag ska göra nu?


Även fast jag kan verka lat så är träning ngt av det bästa o roligaste jag vet! Bara jag kommer igång så blir det ngt jag börjar planera o tänka på väldigt mkt. Längtar till varje pass o kör alltid det där lilla extra. Är inte ofta man mår så bra som efter en riktig bra träning.
Att sluta på dansen har varit ngt av det dummaste jag någonsin gjort. Att jag lät mig påverkas av en dålig period i livet gör mig förbannad.

nuu ska jag utföra min kvällsliga träning, bara lite små grejer så där men ändå, eftersom hela min kropp känns mör. Hade träningsvärk från igår när ja va ute o sprang o så har jag ju hållt igång hela dagen idag. Så istället för idag så ska jag upp tidigare imorgon o ta en powerwalk! Man ska ja inte börja alltför hårt... Men det är svårt att hålla tillbaka när jag vet att jag har så mkt mer att ge! Men av tidigare erfarenheter har jag alltid turen att bli sjuk när jag äntligen kommit igång med träning, så denna gång ska jag ta det lugnt.

Så nu blir det sovdags! Godnatt.

22:18 Känner att jag har ju inte shoppat så mkt som jag borde, så nu sätter jag igång! ;)

Jag som trodde jag skulle suttit i skolbänken idag, men icke. Gjorde samma tabbe som morbror min; ställde mobilen på tiden då vi skulle gå upp, men glömde att ställa om klockan till kina tid, så den var fortfarande samma tid från Thailand. Så vaknade alltså en timme för sent. o för mig var det en kvart efter jag skulle gått till skolan.. Fick ganska panik såklart men tänkte att då kan jag komma lagom till efter rasten. Hatar att gå in när lektionen är igång. Det är många som gör så här faktiskt..

 


Och eftersom ingen taxi ville köra mig (ingen va ledig) o ja hade inte ork att vänta så tog jag en promenad till tunnelbanan. Hade mina skor från H&M som jag inte användt mkt alls, så det resulterade i att jag har världens blåsor på fötterna nu. Iaf så väl på tunnelbanan märkte jag att.... min väska var ganska tom. Jag hade glömt skolböckerna! ÅHH, vilket flyt man kan ha!? jag som verkligen kände att jag faktiskt ville dit nu, jag behövde de. Men nej, irriterad som jag blev så skippade jag det. Lixom, komma 2 timmar för sent o sen inte äns ha med sig böckerna? utan böckerna kommar jag vara ännu mer lost än vad jag redan skulle vart med böckerna.
Så blev shopping för min del! :D Åkte sedan hem o åt lunch vid ett, då Henke ringde, o han va ledig hela dagen så vi kunde ses redan då. Så  efter 30 minuter hemma så tog jag en taxi o åkte iväg igen..

Vi kollade två gym. Första var man tvungen att köpa Års kort för 1800kr på; nejtack, kommer ju inte var där i ett år så.. Sista va väldigt fräscht o bra.. men dyrt! Låg högst upp i ett shoppingcenter, vettesjutton hur många våningar de va, men många var det! o när man kom upp med rulltrappan dit så va hela våningen full med träningsmaskiner, så det var lixom itne att gå in i ngn lokal elelr så, utan man kom dit direkt^^
men får se... men jag vill ju verkligen! :( sen efter det så tog det ett tag tills vi lyckades hitta till skomakarn. Han skulle ju hämta sina skor. riktigt snygga var dom, brunt läder. Satt ner i 5 minuter o kollade igenom några pärmar med damskor. måste fundera lite innan jag gör ngt där. Sen så blev det ännu lite shopping. vi åkte till ett shoppingcenter o kollade lite. Han hittade två coola slipsar o ja kom hem med ett halsband. Kände mig tvungen att köpa ngt mer, hihi!:)
Sen sa vi hejdå runt halvsju... o jag kom hem strax innan halv åtta. Första gången jag har gjort byten i tunnelbanan nu, o de gick bra!:P Men när ja skulle ta taxin hem så var det såå lång kö så åkte jag med en av moppe killarna som står där. jag ville bara hem o äta o lägga mig i soffan nu, min kropp var utsliten! kostar ungefär2-3 kr mindre oxå än taxi, så de va bra de;) men svinigt kallt!


Vet ni hur skönt det är att sitta/ligga ner nu.. ååhhh... gått hela dagen! o inte äns en sketen sittplats på tunnelbanan kunde man få heller! Ni ska se hur kineserna är, dom armbågar sig fram o springer på tunnelbanan o knuffar undan alla i deras väg för att få en sittplats. sjukt.


23:20 Thailand shopping

 Blev inte så mkt men jag är nöjd ändå.



Översättning; Klänning, linne, bikini *4, skor o en zebra.

Sen så blev de iförsej lite annat. en juleklapp o en ljusstake till mig. o juste, mina kuddfodral!

21:02 en himla härlig höstdag!

Ja, jag säger att det är höst här. Det är mkt kyligare i luften än när vi åkte till Thailand. Men det är ändå 20grader, vet inte riktigt hur det går ihop, menmen. Har gått i leggins, shorts o långarmad hela dagen iaf o bara njutit.
Efter lunchen, vid tolvtiden så tog jag o Hans en promenad med Felicia och Beibei. Kände genast hur mkt jag saknade Alec.. Det var iaf mysigt. Sen åkte vi hela familjen till Carrefour o handlade.
Jag gick sedan därifrån hem, tar ca 30minuter. Men jag lyckades virra bort mig så det tog närmare en timme haha! Men köpte med mig två filmer på vägen iaf.
Sen blev det lite busa med Felicia, packa upp resten o sådana saker. Pratat med mamma har jag gjort oxå!<3 3 gånger på två dagar nu, det är inte fy skam. Är jätte skönt att höra röster hemifrån faktiskt, o sen om man pratar om viktiga saker så är det bra att få lite åsikter från riktiga familjen.

Henke kom hit o skulle hämta sin damsugare som han lånat ut, från sitt jobb. Jag dissade resturang middag efter, för att istället ta en joggingtur (Duktigt va!?!). Så motion har jag fått idag, o det är ngt jag behöver!
Istället så ska vi ses imorgon. Vet inte när än men det ska vi höras om. Han ska visa mig ett gym där dom oxå har olika sporter o arobics. SÅ jävla bra! o sen så ska jag följa med honom o hämta hans skräddar sydda skor, så ska jag se om jag hittar ngt intressant där oxå.. Vore lite kul att göra ett par tycker jag.

Iaf, efter Henke hade traskat iväg härifrån så blev det först mat för Felicia, och sedan tog jag den där joggingturen/powerwalken. Gick åt andra hållet, dit jag aldrig är o kom till ett mindre shoppingcenter. tog en snabb runda där inne oxå, kanske får ta o gå dit nån dag.
Sedan blev det duschen o middag direkt efter. o nu ligger jag här! Den har dagen har varit riktigt bra, mys!

Tänkte, ni har ja aldrig sett vad jag ätit här.. Här kommer bilder på middagen. Väldigt god faktsikt även fast de kanske itne ser ut så. ^^ 

1. Anka och olika grönsaker med ngt kött. 2. torkat ris typ. smakar ungefär som kornflakes. 3. resultatet av bild två efter man hält i soppan man ska ha.

Blev en riktig dagsresume! ;D

22:49 på flygplatsen

Går runt bland taxfreen. Godis, gosedjur, böcker, sovernirer, parfymer.. Jag följer efter Jane som letar efter ngt speciellt. Jag stannar, ställer mig o luktar på parfymer istället. Alla för dyra att jag äns ska tänka mig att köpa här. Söta dofter, syrliga dofter, alla olika.. Och din. Det kom som en chock. Jag tänkte inte på märket, men det gick inte att missta.
Jag har glömt hur din röst låter. Jag har glömt hur mjuk din hud är, hur det känns att nudda dina läppar med mina, hur det känns att se in i dina ögon, hålla din hand, skratta med dig, dra handen genom ditt hår, känna din hand runt min midja.. Har glömt nästan allt.
Men doften förde mig tillbaka till ditt rum, i din säng, vilandes på din axel, handen smekandes över ditt bröst, och jag kunde nästan, nästan känna dina läppar mot mina. Då kände jag hur mjuk din hud var, hur dina läppar kändes. Det var så verkligt. Jag såg det så tydligt...
Jag ryckte till, ställde snabbt ner flaskan igen. o gick därifrån. Efter ett tag var jag tillbaka på samma plats, med parym flaskan i min handBara en gång till, två gånger till.. Känslan av dina läppar kom tillbaka vid varje inandning av doften.
Men det försvann lika snabbt som den kom, lika snabbt som jag ställde ner flaskan igen. Nu är det som förut. Jag kommer inte ihåg dig.


Men dofter glömmer man aldrig.

varför jag tog flaskan mer än en gång? det kändes spännande, att känna ngt annorlunda..

20:59 Hemma i Shanghai nu!

Nu är vi hemma i Shanghai igen!
Det tog en jävla tidkan jag säga.. Tog över en timme o 30 min typ från att vi landat till taxin. Sen så ja, det är ju Kina. Jag har hört att Bangkok har världens jävligaste trafik. Men vad har då Kina? Ja Bangkok, det tog timmar om du skulle ta taxin till ett ställe som du skulle kunan gå till på en halvtimme. Det stogd still. Men här, det är en himla massa bilar o köer men det går ändå lite fortare. Varför? De taxi bilarna ja åkte me i Bangkok stogd stnäll kvar i kön o väntade.. Gör dom så i Kina? NEJ. Man får vara glad om man kommer fram i liv, eller inte drabbats av vipplers när man kommit fram dit man ska.
Här sicksackar man fram o tillbaka, är det ett litet mellan rum mellan tvp bilar så klart man ska fram där, dom följer inte riktrigt några filer o tränger sig. Men har man brottom så känns det faktiskt bra med en sån chaufför (har åkt med två st som Inte varit så, o då blev jag nästan irriterad på att det gick så långsamt)

Tex; En morgon när jag var på väg till skolan. Jag tar taxi utanför oss, 5-10 min till tunnelbanan, o den tar ca 30 minuter. Men grejen e att man kan ju aldrig vara säker på att det komemr en ledig taxi eftersom man inte beställer, utan bara tar en på gatan. Så morgonorna brukar kännas lite stressade när man stått där en kvart o ingen taxi är ledig. DÅ vill man ha en äkta Kina chaffuör. o det har jag oftast fått.
Det var stillastående kö en morgon, åt det håller jag skulle, men i motsatta filen var det tomt. Tror ni inte att vi åkte förbi hela kön. Lätt som en plätt!haha


Har precis ätit en good kinesisk middag iaf. Känns skönt att vara hemma. Men mormor har brutit armen:/ hon halkade i duschen. Så nu blir det troligen ganska mkt mer jobb för mig. Mormor o jag har förut delat ganska mkt på att ta hand om F. 
Felicia har blivit ganska mkt livligare, starkare och envisare nu! Hon har temperament den tjejen kan jag säga. Så fort hon itne får som hon vill börjar hon skrika.
Men aa, jag som trodde att jag skulle få tid till att åka till  IKEA imrogon eftersom mormor hade längtat så mkt efter sin lilla skatt. Får se hur d blir me de då.
Kom på att jag har ganska mkt saker jag skulle göra...

21:24 Just nu







21:02 Heldag med Jane

Mina fötter väääärker! Jag o Jane gick runt på marknaden hela dagen! kom hem 18.00, men roligt vare, och sjukt varmt som alla sa. (va därför ingen annan ville gå)
Ville inte prova nå kläder, kul o testa när det typ rinner om en, och alla andra.. tänka andra som testar? mysigt. men köpte ett par riktigt snygga kuddfodral och en zebra, såklart:D riktigt nöjd över den!
Även fast vi var där i timmar och inte satt ner en minut så tror jag inte vi hann se allt, elelr jag vet att vi inte hann se allt.

Mår lite sådär, o Jane skulle inte med ut ikväll så det blir hemma för mig med, o det tackar min kropp mig för. Är helt slut. Har nyss ätit en pizza middag me de som är kvar o senare blire film tajm!
Imorgon blire turistfasoner!


10:08 Lördag.

Bara jag , Kerri och Mika uppe nu. sitter vid varsin dator, dom har svensk radio på (älskar) o jag ska snart fixa iordning ngt att äta.
Idag ska jag o Jane åka till Chatuchak, en marknad, Asiens största som bara har öppet på helgen under dagen. Se om man hittar ngt där då..
Om jag inte ska till sjukhuset, men det ska nog inte behövas. Min mage ska bara jävlas. Men skulle faktiskt vara kul o se om deras sjukvård är bättre, så som alla här säger iaf..

Igår åt vi på en Japansk resturang, var väldigt gott! det är mkt roligare att äta shushi här än i sverige, för det finns så mkt olika!
Sen blidde de film, en klassisk kinesisk. Faktiskt riktigt bra haha.

Nu kom lilla Isabella upp oxå o sitter i mitt knä, o "sjunger" med i musiken haha. Hon är 2-3 månader yngre än Felicia, så hon mest sitter o gurglar. 
Nu satte dom på Finding Nemo så ska väl bänka mig i soffan me dom andra eftersom mitt huvud är tomt på information somvanligt.. ha en bra dag!



(Mika tycker min webcam är väldigt kul)


10:54 känner mig inte helt bekväm i det.

Jag ligger på min hårda madrass o sover, första natten på länge nu som jag inte vaknat av att det är för varmt eller att luftkonditioneringen är för kallt inställd.
Men jag vaknar av ngt som rör min kind, mitt hår rör sig. När jag slår upp ögonen så ser jag Mikas ansikte 20cm från mitt. jag flinar "godmorgon Mika".. tittar på klockan; klockan är bara 06:30! "Mika, klockan är bara halv sju.. jag måste sova lite till". Jag ser honom gå ut ur rummet o stänga dörren efter sig innan jag sluter ögonen igen, men kan bara halv sova nu.. Hör honom komma in igen. Han är duktig på att smyga den killen. Men jag ligger fortfarande kvar o blundar. Han sätter sig på madressen bakom mig, o sitter där ett bra tag, helt tyst. Jag undrar vad han gör igentligen? men fortsätter "sova".
Sen går han till andra sidan o sätter sig där han satt förut. Fortfarande helt tyst. jag känner någon som rör mitt hår igen. Jag somnar..efter ngra sekunder vaknar jag av en puss på kinden. jag vill sova, öppnar jag ögonen kommer jag aldrig somna, jag vill sooova! så jag ligger kvar tyst o "sover". Efter några minuter kommer en till puss. Jag kan inte häjda skrattet som kommer o jag öppnar ögonen o ler. "godmorgon igen Mika, borde inte du sova du oxå.. busunge!" sträcker armen mot honom o kittlar honom lite snabbt, o han springer sedan ut ur mitt rum.. utan att säga ett ord.

00:37 berest tjej.

Idag åkte vi från Phuket vid tolv, efter vissa i personalen hade fotats klart med mig.. HAHA.
När killen som skulle hjälpa mig med mina väskor knackade på dörren o ja öppnade, o han såg att det var "jag" som öppnade blev han väldigt glad och hans leende blev större än det var från början: "ÅÅh, its you! Are you leaving us now??" Han räckte snabbt fram handen o höll den i sina båda händer. haha jag blev lite chockad o skrattade lite. aha, vem va jag lixom?^^ Men han berättade att han alltid såg mig gå förbi hotellet.
Han hjälpte mig att ta ner allting o pratade massor. Det är så kul att höra folk försöka uttala mitt namn, enligt honom blev det Häddja typ. Han ville iaf ta ett kort tillsammans med mig, och det blev några fler än ett. Han frågade gång på gång om jag skulle komma tillbaka. "Ofcourse i do, sometime". Då skulle han ha kvar bilden o känna igen mig..

Iaf, nu är vi tillbaka i Bangkok och hos Mika;) Jag sover i hans rum som förra gången. han hade visst pratat om mig, haha gullig unge! Jag är sötare än hans mamma tycker han, sådet så! :P
När vi kom hade dom gjort hemlagade köttbullar o spagetti...Köttbullar och spagetti har aldrig smakat så gott som det gjorde idag!
min mage är några sizer större nu.

Imorgon blir det sovmorgon för mig medans Hans, Jane o Felicia åker till Ambassaden. Sen vet jag inte riktigt vad planen är. På lördag kommer det två vänner till Jennifer o så ska vi tjejer ut på nån klubb iaf. Ska bli riktigt kul o se Bangkok at night ;)

Lite bilder på huset här i Bangkok, hos Kerri o Jennifer.

21:22 NÖD Situatiuon!

Sablar! helvetes skiit oxå! faaaan.. När ska jag lära miiiiig!?
Man har inte öppen balkong dörr när det är svart ute o lamporna är tända inne. För vet ni vad som händer då?
- Jo, man får besök av natt fjärilar!


Vem ska jag ringa nu? jag har inte krafter till det här själv just nu.. Ska jag ringa Jane? Hans? roomservice? insektsbekämpningen? ska ja gå över till grannarna?
maammiii....!

20:38 listor hit o dit.

Jag har insett att min senaste kyss: var väldigt spännande.
Jag pratar: engelska 24/7 nuförtiden.
Jag tycker om: de personer jag umgås med.
Jag avskyr när folk: ljuger, snackar skit och inte respekterar andra.
Min bästa vän är: väldigt speciell, därför hon är så bra.
Min första vän heter: Lisa
Kärlek är: ngt alla behöver.
När jag borstar tänderna: börjar jag ofta skratta om folk kollar på mig.
När jag lagar mat: kan det bli allt mellan himmel o jord
Jag tänder på: ett självsäkert charmigt leende
Jag är rädd för: att bli sårad igen
Den värsta känslan är: att känna sig hatad
Den bästa känslan är: Att känna sig älskad.
Jag är bäst på: är jag riktigt bra på.
Jag är sämst på: Att bestämma mig.
Om jag va ett djur skulle jag vara: en apa. Fatta va kul o flyga runt bland träden?
Min mobiltelefon är: ngt jag har med mig överallt.
När jag vaknar på morgonen: så vet jag inte riktigt alltid vart jag är.
Just nu tänker jag på att: massa saker
Bebisar är: jobbiga men väldigt mysiga.


Klädsel
Vad har du på dig idag:
avklipta jeans o linne
Vad använder du just nu för skor: Bara flippflopps;)
Favoritfärg på kläder: Är väl svart. men försöker få in mer färg o de går bra...

Senaste person som
Sov i din säng:
senast som jag delade säng med nån en hel natt? Gustaf
Du pratade med: Hans
Du delade en drink med: Tomas
Du gick på bio med: Hmmm... Magnus tror jag
Du gick på stan med: Nina lr Lisa
Skällde på dig: det var länge sedan :P eller nån snubbe på krogen typ. Den första som tyckte min engelska var dålig! (första som kanske var ärlig?:P haha)


Jag har lite tråkigt.. ställ några frågor, roliga frågor så kan jag göra en egen lista?

17:20 phuket zoo

Idag åkte vi till Phuket zoo. Inget som jag önskade igentlgien eftersom ja vet hur djuren har det o det är inget ja längtar efter att se, men det blev iaf målet. Har man barn i sällskapet så har man. Mathias ville så gärna se djuren.
Vi såg på tre shower; Krokodilerna, elefanterna och aporna. Elefanterna var utan tvekan bäst! De ända djuren som verkade ha det bra. Tränaren där var super trevlig och det såg verkligen ut som om att dom hade kul, både personalen o djuren när dom gjorde showen.
Elefanterna cyklade, stod på frambenen, spelade fotboll, spelade basket, gjorde små tävlingar, målade, spelade instrument och dansade gärnet till musiken. dom såg riktigt busiga ut. Sen så, jag gilalr inte de här klassiska turist fällorna när man ska fotas med alla djuren o så men den här gången gick jag med på det, eftersom alla tjatade. Bara med elefanterna eftersom dom var så glada. Det var ingen piska eller kedja som dom behövde använda, utan det var belöning med banan hela tiden.
Annars så kunden man fotas med en tiger o aporna. Men när dom är fastkedjade så känns det inge bra. Det är den där kedjan runt halsen som jag är känslig mot. Okej det är nödvändigt med vissa djur som man har sådär. Eller är det de? Nej, för dom ska inte äns behöva vara i fångenskap, fastkedjade! Dom ska isf ha stora hägn.


Ser ni sista bilden.. Den var inte med i showen utan var i ett hägn med massa andra krokodiler.
det var sådant jag inte ville se.. ett tag ville jag bara därifrån. tex, 3 getter på 4 kvadrat meter?
Vissa djur såg riktigt vanskötta ut.


23:28 lyckoruset

Har pratar med mina favorit killar idag o jag mår braaa nu. Ska läggas till att de gjorde jag ju innan oxå men vissa får en att få fram d där extra smilgroparna.
Nu fick jag massa framtidsplaner o jag vette sjutton hur jag kommer hinna med allt jag vill, just då, o just det?

Iaf så kommer jag ha en ny granne hemma på jungfrudansen när jag kommer hem till Sverige! Ted o Benke ska flytta in i huset "bredvid"o vi ska bygga en linbana mellan oss. Har en massa roliga bilder i huvudet just nu hahah. nejmen. Fick tillbaka blickar från när man va liten när linbanan nämndes.
Vi har iaf värsta bra dealen! Måste se till att lära mig kinesiskan nu bara så jag kan utföra min del av avtalet.. Han var iaf väldigt hygglig, får en del på köpet!

Sen så är det en Beck kväll hos honom bokad(jag har bokat)! eller, ja iaf när matlagningskursen äger rum.
UCH vad jag blev på bra humör!:D nu kommer jag inte kunna somna bara för det.
<3


 

hedda, thailand säger:

;D
sen så, man kan ju oxå använda linbanan till att typ skicka över lite godis då o då FAKTSIKT.. lite godmorgon choklad lixom. bara så du vet 

22:13 ojdå..

Med tanke på inlägget om sojan så, nej jag är inte alls så svensk längre. Börjar bli Asiat!

1. Jag tänker på engelska (sant, när jag pratar med mig själv i tankarna så blir det nästan alltid engelska. Även fast den ät långt ifrån perfekt)
2. Min nya favorit smak på chips; nori seaweed.
3. Jag ska köpa med mig massa cocosnöts snacks hem till Shanghai.
4. Jag tycker om torkat sjögräs som snacks.
5. Spicy food is yummie ( i måttliga mängder)
6. Jag kan trängas ganska bra på tunnelbanan.
7. Jag dricker varmt vatten (eller ljummet, inte kallt iaf)


19:12 lite smått ändrade planer pga Feliciagumman.

ÅH, huvudvärk! Antingen är det vädret(det har varit mulen o regnat hela dagen) eller så är det att jag inte tagit någon alvedon idag. Vanligen tar jag alvedon varje dag. Både för att förebygga huvudvärk o nackvärken.. För oftast när jag väl börjat få ont så hjälper inte alvedonen speciellt.


Idag hyrde vi iaf bilar. Två familjer har åkt hem nu, så vi är några färre. Tanken var att vi skulle åka på saffari tur på elefanter idag. Men när vi väl kom dit (hade fått gamla kartor av hotellet så vi åkte fel först) så skulle vi äta lunch. Sjuuukt seg service så klockan blev mkt och det började ÖS REGNA innan vi kommit ifrån resturangen. Så skulle bli en aning blött om vi skulle på Saffarin, som igentlgien bara jag ville gå på (Läskigt för ungarna). Så får se om de blir imorgon eller vad som händer då.
Fick oxå reda på att det blivit problem med Felicias Visum. Så istället att åka härifrån, tillbaka till Bankok på söndag och från Bankok hem till Shanghai på måndagen så verkade det först som om att vi inte skulle kunna ta det planet utan få vänta någon dag extra. Men nu blir det så att vi måste åka härifrån torsdag kväll istället, till Bangkok.. Då hinner vi med det flyg vi skulle. Allt bara för den jävla ambassaden inte har öppet under helgen.
Jag får stanna kvar här om jag vill o åka hem me de andra men åker nog med nu på torsdag kväll... Har nog sett o gjort de mesta här. o brun är jag så att det räcker ;P
Min melon shake kan jag nog få i Bangkok oxå...


Soja på riset?

Jag tittar i korgen som stogd på bordet. Korgen med lite allt möjligt; tandpetare, ketchup, salt och pepper. och Soja. Curry soppan brände i munnen så jag behövde nånting mer till riset..
Jag tittar på de andra längst bordet. Tur att jag sitter på hörnet, då kanske ingen ser.. Tar försiktigt upp soja flaskan o tittar på den, öppnar den o höjer blicken igen för stt se om någon tittar.
 Pelle tittar o börjar flina....
"Fan Hedvig, har du inte varit i Asien tillräckligt länge för att lägga av med det där. Är du fortfarande svensk!?" HAHAHA

Yepp, här i Asien äts det ris varje dag men utan någonting, ja man kan ta det till någong gryta om man äter det då men det är vanligt med enbart en skål med ris oxå. Jag har tidigare tagit soja på riset, EN gång, hemma när jag åt med Felicias mormor. Ja, hon skrattade åt mig... efter det har jag inte tagit de någe mer. Men gud vad gott det var!

22:53 jag och Elisabeth är prinsessor!

Har hört en del om tsunamin, och andra jordskalv som har varit just nu. Känns fakitskt lite läskigt, det tycker alla här. Mammorna i familjerna "skämtar" om att byta rum nu, så det skulle bli mer säkra om en tsunami skulle komma. Får se om jag kommer härifrån levande eller inte:P Nej uch va hemsk jag är!




Idag har återigen varit en dag vid poolen, och jag har fått leka haj igen, allternativt bara springa runt o jaga o kasta i ungarna i vattnet. Hann sola en del oxå, somnade när jag låg på mage så är lite röd på ryggen nu märkte jag.. ont gör det inte så de är lugnt.
Tror Jane o Felicia är bättre nu så jag tror att det blir ngn liten utflykt imorgon iaf. Hoppas jag... men glömde prata me Hans om de så får se imorgon vid frukosten vad planerna är.

Jag kan ju inte direkt klaga på att jag inte blir uppvaktad. Okej, strunta i alla äckel som alltid ska plåga just mig. Men under middagen idag så satt jag i ena kortsidan av bordet o alla ungarna i andra änden. Men ändå var dom hela tiden på min sida?:P Fick en himla massa kramar och presenter, även när jag åt (dom åt tidigare) så det tog ett tag för mig att äta upp middagen. Smet sedan iväg när dom inte såg o tog en runda på stan o kolla affärer, o när jag kom tillbaka så hade dom fått varsina röda rosor. o vem tror ni inte kom hem med en hel bukett sen?;) Dom sprang runt o tog blommor från andra som dom ville ge mig, speciellt Mika(Mikael?).
Sa jag fresten att Mika vill gifta sig med mig?


RSS 2.0