17:20 phuket zoo

Idag åkte vi till Phuket zoo. Inget som jag önskade igentlgien eftersom ja vet hur djuren har det o det är inget ja längtar efter att se, men det blev iaf målet. Har man barn i sällskapet så har man. Mathias ville så gärna se djuren.
Vi såg på tre shower; Krokodilerna, elefanterna och aporna. Elefanterna var utan tvekan bäst! De ända djuren som verkade ha det bra. Tränaren där var super trevlig och det såg verkligen ut som om att dom hade kul, både personalen o djuren när dom gjorde showen.
Elefanterna cyklade, stod på frambenen, spelade fotboll, spelade basket, gjorde små tävlingar, målade, spelade instrument och dansade gärnet till musiken. dom såg riktigt busiga ut. Sen så, jag gilalr inte de här klassiska turist fällorna när man ska fotas med alla djuren o så men den här gången gick jag med på det, eftersom alla tjatade. Bara med elefanterna eftersom dom var så glada. Det var ingen piska eller kedja som dom behövde använda, utan det var belöning med banan hela tiden.
Annars så kunden man fotas med en tiger o aporna. Men när dom är fastkedjade så känns det inge bra. Det är den där kedjan runt halsen som jag är känslig mot. Okej det är nödvändigt med vissa djur som man har sådär. Eller är det de? Nej, för dom ska inte äns behöva vara i fångenskap, fastkedjade! Dom ska isf ha stora hägn.


Ser ni sista bilden.. Den var inte med i showen utan var i ett hägn med massa andra krokodiler.
det var sådant jag inte ville se.. ett tag ville jag bara därifrån. tex, 3 getter på 4 kvadrat meter?
Vissa djur såg riktigt vanskötta ut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0