23:08

Katt och råtta lek är ngt jag kan.

14:12 tjo på er!

Så var det söndag igen...
Jag tänkte iaf snart ta mig ut på en promenad med Lucky. Gick en långing igår men vet inte riktigt hur lång tid det tog. Men ska se om Gurra har vaknat så jag kan låna hans stegräknare? Lite kul är det o veta hur mkt man har gått ju.
Har redan varit ute med F i området o lite kallt är det.. blåder gnaska mkt.
Nu är Morbror, Jane o F iväg på champange brunch med Pelle o Xibing. Som nästan varje söndag.

22:36 så typiskt mig!

Åh, allvarligt, det var länge sedan jag mådde såhääär illa av att ha ätit för mkt godis! :O

Fick precis sms av Pierre men smarta jag har ju fortfarande inte laddat på pengar ÄVEN fast jag köpt att ladda på!

Snackar me Lisa på Skype, förvånande så är hon oxå hemma, fast hon jobbar ioförsej. Men det gjorde jag oxå i början av kvällen eftersom Hans skulle iväg på middag.

Ngt roligt ni vill veta? Jag har tråkigt. och är trött.


20:33 fredagkväll.

Ligger i soffan o äter lakrits o grapefrukten jag precis fick av mormor. Ni anar inte hur gott lakrits är här borta.. svensk mat/godis över huvudtaget!
Jag stannade hemma idag för både mensvärk o huvudvärken förstörde allt.o igentligen har jag tänkt att tare lugnt med utgång o sprit o så nu ju.. i början iaf:)
förmiddagen ägnade jag åt historia boken. Tror lite därför oxå att ja har ont i huvudet. + det mulna vädret?
Kanske ska sätta på en film? Tänkte ju att nu kan jag prata lite med mina vänner på skype/msn men sen kom jag på att det är ju faktiskt fredag i svergie oxå^^ alltså likamed utgång för de flesta.

En grej bara, när kommer sista beck ut på dvd!!?!? Jag o Gurra såg i stormens öga idag, o den var ju GRYM! min lilla Gunvald.... <3 ÅÅÅÅÅÅHHH jag vill ha mer beck!


Kan ju säga att den här salt o blandat påsen snart är slut...

21:38 update

Idag har jag varit hemma med en förkyld Felicia, (första gången hon är det)men nu ligger jag i soffan mätt o belåten efter middagen. Det har regnat iprincip hela dagen men tog en liten promenad med Lucky när morbror kom hem... Fett skönt ändå, det är ju ändå 20grader i luften även fast det är lite regndroppar.

Stackars Jane får inte sova mkt på nätterna eftersom F inte vill sova, utan mest ligger o hostar o snorar. Får se när de blir min tur då? Känner faktiskt av lite ont i halsen, men får hoppas det inte blir mer än det..
Imorgon ska jag börja med Historia A! kom på att jag ligger ju redan efter, eftersom jag fick boken en vecka efter kursstarten och när Tobbe o CG kommer så kommer jag väl knappast sitta o plugga?
Två veckor är väl ganska mkt igentligen. Inge bra. Men känns inge bra heller att lämna mer tid till Jane nu när F är sjuk o mer grinig. hmm...:/
Men fan annars kommer ja bli stressad me Historian o då slutar det med att jag skiter i allt!

Sen tänkte jag ju att jag kan plugga medans F sover ist som jag tänkt nu; fram till lunch. Men jag veet att då är jag seg o trött o kommer inte orka. För så brukar det vara där efter lunch....

Jaja, får se hur det blir.
Imorgon är det fredag o då blir det födelsedagsmiddag för Johan!
Fresten så har jag ju flyttat in i mitt rum nu igen. ÅH, juste, det ligger massa saker i sängen kom jag på nu som jag måste fixa innan jag kan sova. suck.

jag saknar mamma, pappa och syster känner jag. Det kom lixom som ett hugg i magen:( o har tänkt massa på Robin idag oxå, förknippar dig med himla massa låtar ska du veta! Ne, nu bliddere bara massa snack. Godnatt.



Funderar lite fresten på o köra sånna där osamanhängande inlägg ibland, o bara skriva ner precis alla saker, känslor o tankar som kommer just precis då. vad sägs? kanske blir helsnurrigt o läsa...

22:30 city lifeeeee


Idag har vart en mysig dag, även fast ja mår lite illa...:/
Blev iaf frukost ute i solen idag igen, riiiktigt varmt var det! Sedan blev det att göra sig iordning o åka iväg till fejkmarknaden o köpa lite jackor som Eva skulle ha. Efter det åkte vi till Shashas o tog en drink på deras utegård o vissa tog en hamburgare. Jag tog en strawberry Diaquiri, o jag kunde se mig själv sitta där om några veckor, i solen, men Tobbe o Camilla! fick sååån sommar känsla!:D
Middagen skulle bli pekinganka men det blir nog imorgon istället. När vi kom hem så var både morbror Hans och Jane hemma. Det första jag såg när jag kom in var min tavla! Jane kom springandes o pekade på den, o efter ett tag räckte hon över några tidningar till mig, hahaaaaa! kändes lite konstigt kan jag väl säga.. dom visade vilka sidor jag var med på, då jag visar kläder. men såg nyss att jag var med på sista sidan oxå! tihi




Imorgon är det sista dagen med Eva o Lasse, som åker hem på torsdag morgon.

23:58 nattinatti

Nu ligger jag i Hans o Janes säng igen.. mkt omflyttande här! o från typ imorgon så kommer jag sova med Gurra fram tills på torsdag då hans föräldrar åker hem. Då får jag mitt rum igen.

Vet ni vad jag ska göra imorgon då..? Jag gick till carrefour för att handla mat, men där finns oxå massor med andra affärer, kläder tex. Hittade lite där men hade inte med mig så mkt pengar så imorgon, dåå blir det shopping för mig på carrefour ;) Sen måste jag ju visa er vad jag köpte i Thailand oxå! coolaste e nog min silver jacka.

Snart komemr dom hem men då sover nog jag, mår lite smått illa så ska försöka sova. Godnatt, komentera ngt fint.

Fresten, neej, det är inte positivt när man får smeknamnet "icey", höhö

14:04 Yummie

mmm.. vet ni vad jag drömmde om i natt? DENNA

Förstår ni att jag försökte ignorera telefonen som ringde strax efter 08! men efter den för andra gången ringt i några minuter öppnade jag motvilligt ögonen o gick o svarade... Tack Jane! ;)
Fick iaf några glada nyheter, hon kommer hem om ca två dagar och har då med sig både min tidning OCH den större bilden! Ni får se då:)

Tänkte ta en sväng till affären iaf. Va tror ni, ska man våga sig på att gå i bara tjocktröja? ;)

12:28 bild från Nyår 07.


Jag saknar mitt långa hååår! Så nu ska det sparars minsann!

01:30 icekube

Jag vet att jag är expert på att dölja känslor. Men det är så jag är och det trivs jag med, för det är mitt skydd.
Det är så jag skyddar mig från att bli sårad, mer än nödvänddigt, från dom som vill mig illa. För då är det ingen som vet hur dom ska göra eller om jag äns bryr mig om de gör ngt. På ngt sätt så känns det bättre att veta att den personen tror att han/hon inte "lyckas" göra mig ledsen då, även fast dom kanske träffade mitt i prick. Ingen vet heller inte när jag mår som sämst, som de kanske inte är så bra igentligen men... ja på ngt sätt ger det mig en känsla av kontroll.
Jag har funderat på att börja öppna upp mig mer o jag tycker att jag har blivit mkt öppnare. men det tycker visst inte andra, haha. Aja, som sagt, jag är som jag är.
Men alla säger samma sak, trodde faktiskt itne det var såå uppenbart. Men jag får ofta höra det här att jag är så hemlighetesfull, mystisk o svår att läsa av..

Vet inte om att är positivt lr negativt igentligen...?
men somsagt, det känns som ett skydd o gör mig säkrare, ger mig lite kontroll iaf.


12:22 puss eller kram?...

Har precis fått i mig min frukost.. Flingor, banan o mjölk är ju farligt gott asså!
Solen skiner idag och jag tittade på termometern som visade hela 15 grader! Så idag blir de ut! Tänkte sätta mig ute på gräsmattan o sen får det väl bli en promenad oxå. Får se vad Pierre är sugen på oxå, han kommer kansek hit idag igen innan han åker hem till sin stad 1 timme bort från Shanghai.

Igår var han ju här med, vi kollade på lite filmer o käka popcorn! Han åkte hem runt 02 så de blev återigen en sen kväll. jag som var så duktig o la mig 11 för nån dag sen.
Lucky är ju lika kelgo som vanligt men jag har börjat förstå att jag kanske itne ska ha dom i soffan hela tiden... tror inte soffan gillar det! :/

o en grej, som ja säkert sagt innan, det kan bli så pinsamt, men varför kan inte andra utlänningar ändra på sig, varför måste jag? Tänker på hur man hälsar på varandra. Pierre är halv fransk o när man träffas så pussar han artigt på båda kinderna. Medans jag öppnar armarna för att ge en kram. men knappasst att han gör det! så det blir oftast att jag kramar honom samtidigt som det bli kindpussar. det blir lite konstigt...haha! men när vi sa hejdå glömde jag inte bort det iaf! så då blev det puss puss.

Men igentligen tycker jag det känns mkt personligare o bättre med att kramas hejdå eller när man ses. det känns så stelt med kindpussar:S jaja, nu ska ja göra mig iordning o gå ut i solen! ;D

Hörs!

 


17:14 for how long do you want to be happy?

Idag har jag stääädat huset, som ja igentligen hade tänkt göra igår. inte så fint som AI:n gör men ändå helt okej. Damsugit med en dålig damsugare både neder o mellan våningen! Får troligen besök av Pierre idag så skulel va lite pinsamt om det såg ut som det gjorde då.. Så satte musiken på högsta o gjorde lite fint i huset. Även om han itne kommer så hade ja faktiskt gjort det! hehee....

Ligger här o väntar på att mamma ska ringa, ska ge henne min lista på saker som hon ska ge Hans att ta med sig hit. Ngt som står på listan är lakritsnappar o en påse turkispeppar! (dom har ju inte lakrits i Kina, det "svarta guldet") men funderar lite på en brejk oxå..plopp kanske? souercream chips, kasnek borde testa den där med bearnisås? marabou, kexchoklad, gott o blandat, lakritspengar, punchpraliner...? leverpastej, blodpudding? ... NEJ, nu får det bli skärpning!

12:33 mardröm

Vi satt i bilen hela familjen, pratar på o är glada. vi var i en storstad i Thailand, antar att det var Bangkok. När vi ska svänga in på en stor bro som går över en flod så ser vi en tromb komma. När vi precis kommit in på bron passerar den genom bron o delar den på två. bilen framför oss åker ner i havet nedanför o vår bil stannar precis på kanten, nära att åka ner. Pappa vänder bilen långsamt o vi börjar åka åt andra hållet mednas vi ser paniken hos alla människor. Lite längre bort ser vi en tromb till. och en till, och ännu fler. säkert 8 stycken! dom kommer mot oss o vi hamnar mitt i dom alla men lyckas som tur va med livet i behåll. Mickan o jag kramlar oss fast vid varandra både för att inte åka ifårn varandra och för att inte frysa ihjäl når vi hamnar i trombens mitt, där det är väääldigt kallt!

Vi klarar iss genom alla men bilen går sönder o vi springer mot en ö o flyr med resten av folket som finns runt om oss i paniken. Vi kommer till en liten paradis ö där vi får mat o dom skadade tas om hand. Vi ser fler tromber komma över vattnet mot ön. Det är precis sånt här man ser på film tänkte jag!
Men vi alla springer runt i panik, några springer rakt ut i skogen o man ser dom fångas upp av tromberna men jag och några fler hålelr oss fast i pelare till byggnaden. Det ända jag oroar mig för att frysa ihjäl om jag komemr mitt i en tromb...

11:40


17:32. 1000 glädjetårar!

ÅH, jag är så lycklig, så underbart lycklig! Tårarna kan inte sluta rinna när jag läser en av mina närmaste tjejkompisars berättelse om när hon födde sin son. Jag är så stört stolt över dig tjejen så det inte finns! haha om jaag blir så här glad så kan jag inte föreställa mig hur du mår gumman!:D
o jag är så förbannad på mig själv att jag inte är hemma, jag kommer få vänta flera månader tills jag får se dig med din lille i famnen, på riktigt.

o jag har vetat om det några dagar eftersom han kom den 9februari, dagen före min födelsedag (japp, då vet jag vem jag ska ha fest tillsammans med i framtiden haha ;P) Men jag har ändå inte riktigt fått in det i huvudet, förrens nu att min fina Emmi har blivit mamma! <3

hittade ingen annan bild på oss på den här datan.. haha:)


00:04 somsagt, det är ju nyår..

Hela den här veckan ska man ju fira nyår här. o Tex imorgon, då ska man öppna alla fönster i huset för att släppa in pengaguden. Men jag tror jag skippar det va.... för det är inte många plusgrader ute. Får väl lita på honom att han är snäll mot mig ändå.

Men kan ju säga att det är inte nån ide att gå o lägga sig för tror inte ja kommer ha en chans o somna. Det smäller o dundrar hela tiden här! Låter som rena rama kriget utanför!
Det lyser upp av stora fyverkerier o smäller så att hela huset skakar, o jag har två hundar i huset! visst, dom är inget att gämföra med Emil o Alec när det smäller. Men man märker ju att dom reagerar, Lucky kan inte riktigt slappna av o ska iprincip sitta på mig i soffan o han låter mig inte äns gå in på toaletten ifred.
Fast Beibei ligger vid mina fötter o sover, hon verkar inte bry sig så mkt...

Nu har det låtit som dom kör med kulspruta nonstop i 10minuter! o de känns som om nån har ställt en sån där lampa som blinkar 50ggr i sekunden utanför fönstret! fast med olika färger då ;)


Menmen.. får väl fortsätta med True blood då ;D

12:57 var de fettisdagen igår?

Nej, jag har inte ätit nån semla, Nej jag har inte kollat på melodifestivalen, Nej jag har inte tagit nån långpromenad i snön idag.

Det är mkt man missar här borta.. men det är mkt ni missar oxå!

Men, Jag tycker att Lucky ser ut att vara på smällen o han är ju kille. Alltså inte bra! SÅ jag har tänkt att banta ner honom lite, så jag ska börja ta promenader med honom. Här har dom ju en tomt o dom nöjer sig med att släppa ut hundarna på gräsmattan varje dag. Så det är inte ofta dom får gå promenader. Beibei är ett helvete att ha i koppel men Lucky ska vara duktigare. Det tråkiga är bara att jag ligger o funderar på vart jag ska gå. Skulle göra så mkt om det fanns en skog i närheten eller ett stort fält dit man kunde gå o släppa honom lös. Men nej, det finns ju inget sånt här vad jag vet direkt? Det tar lite musten ur en, men det får kanske bli en promenad till Tesco o tillbaka lr ngt. Även fast det är kallt så är det ju väldigt friskt ute så det är skönt att komma ut. inte så sjukt mkt trafik heller nu när det är kinesiskt nyår den här veckan för då åker folk iväg.

22:07 you are free to live

Första dagen som ensam husägare avklarad! eller näst intill. ska försöka lägga mig i bra tid, om inte ngra intressanta människor dyker upp på msn lr så. Har camat med Jenny ett tag o va kul o både se o höra henne! o igår så camade jag med både Andre o Robin! :) lr, pratade.. inte lika kul när inte jag kan se dom!
Dagen har mest gått åt till att städa o diska lite, handlat mjölk, kollat film o dansat o myst me hundarna. Nu är det som vanligt, vart man än går så har man hundarna i hälarna, det trivs jag med! Kan säga att hundarna har varit mer i soffan idag än vad dom är på ett halvår!:)
Slängde ihop en god liten middag. DET är faktiskt ngt av det jag längtar till tills jag bor själv. Jag väljer heeelt själv vad jag som ska ätas! MEn att bo själv lixom är inget jag gillar.
Beibei får sina skällattacker oxå, o så knakar o knarrar de lite på undervåningen... känns ju skitbra de här! om de inte kommer ngt mer inlägg inom ett dygn så har jag troligen blivit mördad lr ngt liknande!
plus att min mobil verkar ha slut på pengar, toppen! det går inte att sms varken till sverige eller inom kina. O nu är jag ensam fram till söndag. jag vet inte hur man laddar på pengar o jag är totally alone. Som om Beibei skulle kunna hjälpa lixom? Som tur är har man ju lite kontakter av nåra ja känner i kina på msn. grejen e bara att dom aldrig är inne! :@
Ne.. internet hackar, så nu blir det dusch o bums i säng!

Mamma, kan itne du ringa mig nångång imorgon?


01:19 nattliga tankar.

Jag älskade att se dig där. Älskade att se dig göra det du älskade. Jag ville så mkt, det betydde massor. En känsla av kärlek och att vara så stolt över det du gjorde. Men jag kunde inte visa det, jag kunde inte se dig där för jag klarade inte av det. o de värsta var att jag inte kunde berätta det, föklara för dig varför, jag vet att du misstolkade alltihop. Men det var bara min svaghet o rädsla som spökade för mig. O nu när jag kanske skulle kunna förklara för dig så kan jag ändå inte, jag har ingen anledning till det längre. Då förstör jag oxå ngt som jag precis byggt upp.
jag vet inte om det är värt det.


14:42

Nu sitter ja här i soffan, överlycklig över att mitt internet funkar, för det är lite si o så med det:/
Eva hänger tvätt här precis framför soffan o det är packning på G. Lasse o Gurra sitter o lirar gitarr, o ja älskar det!
Imorgon bitti åker dom till Hongkok. O igår kväll åkte Hans till Sverige och imorse åkte Jane och alla kineser i huset till Wuhu. Först på Söndag kommer Gurra, Lasse o Eva hem igen, blir FF fram tills dess. Tyckte att de skulle bli skönt men känns lite länge, tråkigt:/ menmen, jag överlever o så har jag ju hundarna! Får väl höra lite me polarna här om det är nån som vill komma över så man slipper va ensam heela tiden.


Snart ska vi iväg o handla, finns inte mkt i kylen o ikväll blir det hemlagad färsk pasta! :D yuuuuummie

00:48 nu är jag tillbaka!

Så.. nu är jag i Shanghai. eller jag har varit här sen igår morse. Alltså två dagar nu.
Nu är det ju kinesiskt nyår och det firades framför allt igår. För kineserna är tv:n väldigt viktig då så den har dom burit ner till vardagsrummet framför matbordet. o sen så maten såklart. Mormor lagade en massa mat som vi åt av.
En tradition oxå är att laga till en fisk som ska fam på bordet, men ingen får ta av den den13 då man firar som mest, men den ska ändå stå på middagsbordet när man äter. Men idag var det helt okej att smaka av den...
Vi var lasse, eva, hans, jane, gurra, david gurras poalre, mormor, morfar o felicia. till tolvslaget blev jag meddragen ut på krogen av Gurra o David.
jag sa först att okej, jag följer med o kollar fyverkerierna inne istan som tydligen skulel va väldigt häftiga o sen åker hem, men som vanligt så stannar man o de blir några drinkar. Först Paulana, Zapatas till stängning o sen vidare till en bar med biljard! Första gången jag spelade det på riktigt! Vet inte riktigt när vi kom hem men där va vi kvar till stägning oxå.. så de blev ngra timmar längre än tänkt. Fresten så snöade det då! eller, mest snöblandat vare men ändå, det låg kvar ett tag inann det försvann helt!

Jag o Gurra delar säng nu uppe på kontoret medans hans föräldrar e här. plus att idag kom janes bror med familj oxå så de är ännu mer folk. MEn från o med imorgon blir det lite mer plats..kommer bli ensam från tisdag till söndag:/ både skönt men tråkigt, de e ganska lång tid?

"fiskespöt" på bilden här nere hängde morfar upp i trädgården igår, den tänds på när alla gäster har kommit o familjen är samlad inför middagen.


Snart hemresa till Shanghai.

Ohyes, snart på G till Shanghai.
Nu ska jag ta min bok o mp3 o gå ner o sätta mig på stranden o njuta av de sista timmarna i Thailand.
Hörs snart. puss

Felicia vägrar sova...

Koh Samui

Vi kör ingen resume av dagarna, men jag kan ju säga att jag trivs.. Bor med mamma o pappa på ena sidan, o mickan o lorentz på andra. Hotellet ligger precis vid stranden o i slutet av en stor shoppinggata. Kan inte bli mkt bättre.
o i onsdags så åt vi middag på stranden då vi firade morbror som fyllde 50år. Kanske blir samma nästa onsdag oxå? ;) vi släppte iaf iväg sådana där flygande grejer man tänder o önskar ngt.

Idag har vi varit iväg på en liten utflykt. Med både, apshow där dom visade hur dom tränade aporna att ta ner kokosnötter, elefantridning, visning av hur man lagar äkta curry soppa, visning av träden dom tillvärkar gummi av, bad i vattenfall o sedan middag i solnedgången. Verkligen en helmysig dag! Fast syster har blivit jätte sjuk o mådde o mår inte alls bra. Men hon hängde med iaf även fast hon mest låg i bilen i slutet.
Jag o lorentz har vart o köpt lite godis till henne o så hoppas vi nu att hon inte spyr upp allt igen..


RSS 2.0